نمونه برداری

نمونه برداری

-نحوه نمونه‌برداری از آب

نمونه‌برداری از آب‌های سطحی و روان: نظر به اینکه کیفیت و املاح اینگونه منابع آب در فصول مختلف سال بسته به میزان و پرتراکنش بارندگی تغییرات فیزیکی منطقه قابل تغییر می‌باشد لذا نمونه‌برداری از چنین منابعی چندین بار در طول سال و مکان‌های مختلف به عمل خواهد آمد. این نمونه‌گیری در اعماق متوسط آب و در قسمت وسط مسیر آب و در طول ساعات مختلف روز صورت می‌گیرد. وسایلی که برای نمونه‌برداری بکار می‌رود باید عاری از هر گونه مواد خارجی بوده و کاملا شسته و تمیز باشد. نمونه‌های تهیه شده در چندین نقطه از یک منبع آب و در ساعات مختلف با هم مخلوط و مقداری در حدود یک لیتر از آن را در یک بطری شیشه‌ای و یا ظرف پلاستیکی کاملا تمیز ریخته و درب مربوطه را محکم ببندید.
نمونه‌برداری از آب‌های زیرزمینی: این منابع بیشتر به صورت چاه‌های عمیق و یا نیمه عمیق هستند که با استفاده از پمپ آب آن‌ها به خارج هدایت می‌شود. برای نمونه‌برداری از آب چاه‌ایی که تازه دایر می‌شوند نمونه‌گیری موقعی صورت می‌گیرد که موتور چاه حداقل ۲۴ ساعت کارکرده باشد. نمونه‌گیری از چاه‌های دایر هنگامی باید صورت گیرد که موتور چاه حداقل یک ساعت کارکرده باشد.

نمونه برداری از آب

-نحوه نمونه‌برداری از خاک

۱٫زمین مورد نظر را بر حسب نوع محصول، بافت خاک، رنگ، شیب، پستی و بلندی، فرسایش، تاریخچه کشت و تناوب تقسیم‌بندی نمایید.
۲٫خرده‌سنگ، آشغال، تکه‌های چوب، علف‌های هرز را از سطح محل نمونه‌برداری پاک و اطمینان حاصل نمایید که سطح خاک ‌آغشته به کودهای حیوانی و شیمیایی نباشد.
۳٫در هر قطعه یکنواخت زیگزاگ حرکت نموده و از فواصل نسبتا مساوی تعداد ۱۵-۱۰ نمونه از هر کدام به وزن تقریبی یک کیلوگرم تهیه و آن‌ها را خوب با هم مخلوط نمایید و از مخلوط آن‌ها ۵/۱ تا ۲ کیلوگرم در یک کیسه پلاستیک تمیز ریخته و مشخصات قطعه نمونه‌برداری شده را روی آن بنویسید.
۴٫عمق نمونه‌برداری بسته به نوع محصول فرق می‌کند برای محصولات صیفی و زراعی باید عمق نمونه‌برداری بین ۰ تا ۳۰ سانتی‌متر باشد.
۵٫چنانچه منظور نمونه‌برداری از خاک باغات میوه باشد معمولا ۳ نمونه از هر نطقه، یکی از سطح خاک تا عمق ۳۰ سانتی‌متری و دیگری از عمق ۳۰ تا ۶۰ سانتی‌متری و آخری از عمق ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متری بطور جداگانه از کنار سایه‌انداز تاج درخت تهیه نموده و مجددا نمونه‌های خاک برداشت شده از عمق‌های مختلف را به طور جداگانه با یکدیگر خوب مخلوط نموده و سپس از هر کدام به میزان ۲ کیلوگرم در کیسه پلاستیک تمیز ریخته و با نوشتن مشخصات روی کارت نمونه‌برداری به آزمایشگاه ارسال نمایند.

نمونه برداری از خاک

-نحوه نمونه‌برداری از گیاه

نحوه صحیح تهیه نمونه برگ با توجه به زمان، سن، قسمت مورد نظر و وضعیت مشخص گیاه و بالاخره تفسیر دقیق نتایج آن به ویژه در مورد درختان میوه می‌تواند راهنمای بسیار ارزنده‌ای در جهت رفع کمبودها و ازدیاد محصول محسوب شود. در زیر نحوه نمونه برداری از برگ تعداد از درختان و محصولات باغی آورده شده است.
سیب و گلابی: حدود ۳۰ تا ۵۰ برگ سالم در اواسط فصل رشد (در حدود ۸ تا ۱۰ هفته پس از شکوفه‌دهی کامل) برای تجزیه انتخاب می‌شود. از برگ‌های وسط شاخه‌های رشد کرده در فصل جاری استفاده می‌شود.
انگور: از برگ‌های بالغ جدید که روبروی خوشه‌های انگور قرار دارند در اواسط تابستان پیش از متورم شدن حبه‌های انگور استفاده می‌شود.
هلو: نمونه‌برداری در اواسط فصل رشد و از برگ‌های بالغ جدید که بر روی اسپورهای فصل رشد اخیر قرار گرفته‌اند به تعداد ۲۵ تا ۵۰ برگ صورت می‌گیرد.
گردو: نمونه‌برداری از برگ‌های بالغ جدید در اواسط تیر و مرداد انجام می‌شود تعداد ۲۵ برگچه مرکزی کافی است.
زردآلو: نمونه‌برداری باید از ۵۰ برگ کاملا توسع یافته از وسط شاخه‌های فصل رشد اخیر (در اواخر تیرماه) صورت گیرد.
آلبالو و گیلاس: در هر تیرماه از ۵۰ برگ کاملا توسعه یافته از وسط شاخه‌های فصل رشد اخیر می‌توان برای تجزیه استفاده کرد.
آلو: از ۲۵ برگ کامل در تیرماه از وسط شاخه‌ها نمونه‌برداری می‌شود.

نمونه برداری از گیاه

نمونه برداری

باغداران و کشاورزان محترم ، در صورت تمایل به درخواست نمونه برداری از آب، خاک ، گیاه ، کود و میوه ، لطفا فرم زیر را پر کرده و برای ما ارسال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *