آزمایشگاهی, خدمات

آنالیز پسماند

نمونه برداری از پسماند

تصاویر نمونه برداری اصولی از پسماند زباله و تجزیه تحلیل میزان آلودگی و مخاطرات پسماند ها

نمونه برداری و آنالیز پسماند در آزمایشگاه تخصصی مهندس آجودانی

آنالیز پسماند

مقوله پسماند مبحثی است که اگرچه در طول تاریخ همواره همراه بشر بوده است، لیکن با افزایش روز افزون جمعیت جامعه­های انسانی، افزایش شهرنشینی و گرایش انسان به مصرف‌گرائی ناآگاهانه و در نتیجه افزایش بی­رویه حجم پسماندها و ایجاد پسماندهای جدید و همچنین در پی تخریب شدید محیط زیست انسانی و احساس خطر بشر، بیش از هر زمان دیگری دارای اولویت گردیده و سیستم‌های مدیریتی گوناگونی توسط دولت­ها برای مدیریت آن اندیشیده و طراحی شده است. حجم بالای پسماند تولیدی انسان در سال‌های گذشته و روش‌های غیر اصولی دفع آن و همچنین تولید پسماندهای جدیدی مانند پلاستیک، شیشه، پت، انواع تولیدات پلیمری، انواع تولیدات الکتریکی و الکترونیکی، انواع پسماندهای ویژه و سمی و ... باعث تخریب شدید محیط زیست گردیده به نحوی که زنگ خطر را برای بشر با چنان شدتی به صدا درآورده که متخصصان امر باور دارند در صورت ادامه یافتن روند کنونی، بشر محکوم به فنا است. آنچه که در حال حاضر بیش از پیش در نظر متخصصان امر قابل توجه شده است تعیین روش‌هایی برای دفع پسماندها بگونه­ای است که کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. در این راستا می­بایست در گام اول نوع و ترکیب پسماند تولیدی هر محل بطور دقیق از نظر فیزیکی و شیمیایی بررسی گردد تا در مراحل بعدی بتوان با در نظر گرفتن این اطلاعات بهترین روش‌های دفع را طراحی و مستقر نمود. از آنجا که تقریباً در تمام نقاط دنیا مسئولین مدیریت پسماندهای شهری بر عهده شهرداری بوده و یکی از بزرگترین و مهم‌ترین بخش پسماند نیز همین پسماند شهری است، طبیعی است که شهرداری‌ها در راستای انجام صحیح، اصولی و کارآمد این رسالت قانونی می­بایست اطلاعات پسماندهای محدوده تحت مدیریت خود را بطور کامل تجزیه و تحلیل کرده و مدیریت شایسته که بر پایه دانش روز و تجارب موفق دیگر نقاط جهان می‌باشد اعمال نمایند.

خدمات آزمایشگاهی

باغداران و کشاورزان محترم ، در صورت تمایل به درخواست خدمات آزمایشگاهی اعم از آنالیز آب، خاک ، گیاه ، کود و میوه ، لطفا فرم زیر را پر کرده و برای ما ارسال نمایید.​

مدیریت اصولی پسماند

افزایش تولید انواع پسماندها و گرایش بشر امروزی به مصرف منابع باعث شده است مدیریت دقیق پسماندهای تولیدی و استفاده از روش‌های نوین و کارآمد بیش از همیشه از منظر مدیریت شهری بخصوص در کلان شهرها مهم و دارای اولویت جلوه کند. برای داشتن یک مدیریت اصولی و موثر نیاز به داشتن اطلاعات پایه و آمار و داده‌های مناسب است و شاید اولین قدم در مدیریت پسماند شهری، آنالیز فیزیکی پسماندهای تولید شده و شناسایی اجزاء آن است تا در مراحل بعد بتوان برای هر جزء برنامه‌های خاص خود را طراحی و اجرا نمود. بررسي ميزان و تركيب اجزاء پسماندهاي شهري به‌عنوان اطلاعات اساسي براي طراحـي، بهـره  بـرداري و بهينه‌سازي سيستم هاي مديريت پسماند مورد نياز است.

مهمترین پـارامترهای فیزیکی مواد زائد

در سيستم مديريت مواد زائد جامد، جهت كاهش حجم مواد زائد توليدي و بازيافت آن، اطلاع از تركيب فيزيكي و شيميايي مواد زايد جامد جهت تعيين نحوه كاهش و نوع فرآيند بازيافت مورد نياز و نيز بررسي دقيق و جامع خصوصيات فيزيكي و شيميايي پسماند امري ضروري است.
تعیین خصوصیات فیزیکی پسماندهای شهری سبب می‌گردد بتوانیم شاخص های مدیریتی مناسبی برای پسماند در مبدا و مقصد نهایی آن تعیین کنیم تا نوع و روش مدیریت پسماند که باید بکار بگیریم از قبیل احداث نیروگاه زباله سوز با در نظر گرفتن ارزش حرارتی بر حسب درصد وزنی و رطوبت، میزان تبدیل پسماند به کمپوست، میزان بازیافت آن و... مشخص شود. مهمترین پـارامترهای فیزیکی مواد زائد جامد عبارتند از:

  • ترکیبات و اجزای تشکیل‌دهنده و تعیین درصد وزنی هر یک
  • درصد رطوبت زباله
  • دانه بندی زباله

شناسایی خصوصیات مـواد زائـد بـه دلایل مختلف صـورت می‌گیرد. یکی از دلایل عمده این است که اطلاعات این بررسی را می‌توان به عنوان پایه‌ای برای آنالیز اقتصادی در برنامه‌ریزی و نیز در مدیریت و بهره‌برداری سیستم‌ها یا تسهیلات بازیافت مواد خشک با ارزش پسماندها و منابع تبدیل به انرژی‌های نو استفاده کرد. از طرف دیگر، ارائه الگوی جمع‌آوری و حمل و نقل پسماندهای شهری مبتنی بر این گونه اطلاعات می‌باشد.
شناخت منابع تولید پسماند و آگاهی از ترکیبات فیزیکی مواد زائد جامد شهری، جمعیت، سرانه و دانسیته زباله و نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آن‌ها تاثیر مستقیمی بر شیوه عملیات جمع‌آوری، حمل و نقل، بازیافت، انتخاب تجهیزات و امکان بازیابی مواد و انرژی دارد. بی‌توجهی به امر جمع‌آوری و دفع مواد زائد جامد در جامعه امروزی، به علت کمیت و کیفیت گوناگون مواد، توسعه بی‌رویه شهرها باعث ایجاد مشکلات ویژه‌ای شده است که رفع آن‌ها تنها از طریق هماهنگی علم و تجربه در چارچوب یک مدیریت صحیح امکان پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *