گزارش بازدید از باغ درختان گیلاس در روستای کوره سفلی
و توصیه های لازم جهت بهبود عملکرد و کنترل بیماریها
طبق بازدید بعمل آمده از باغ مذکور در تاریخ ۱۵/ ۰۲/ ۱۴۰۱، مشخص شد که که در برخی از درختان گیلاس این باغ بیماری پژمردگی اوندی وجود داردکه این بیماری با تخریب سیستم آوندی موجب بروز زوال در تعدادی از درختان گیلاس شده و با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی امکان گسترش آن به سایر درختان هسته دار وجود داشته و حتی ممکن است خشکیدگی کامل برخی درختان گیلاس در آینده نزدیک مشاهده شود. این بیماری توسط طیفی از قارچ ها و گاهی توسط یک گونه قارچی ایجاد میگردد. همچنین با توجه به نحوه کاشت غلط درختان که محل پیوندک در داخل خاک قرار گرفته این امکان وجود دارد که بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه ناشی از عوامل قارچی موجب بروز صدماتی در سالهای آتی شود.
به منظور کنترل بیماری پژمردگی آوندی و سایر بیماریهای درختان هسته دار توصیه میگردد:
۱- هنگام آبیاری هیچ تماسی بین طوقه درختان و آب برقرار نباشد و محل پیوند در طوقه درختان خارج از خاک قرار گیرد.
۲- به منظور کاهش استرس وارد شده به درختان در اثر بیماری و همچنین رشد و نمو آنها، با استفاده از ترکیب اسید آمینه محلول پاشی اندامهای هوایی انجام شود.
۳- از ترکیب فوس اتیل آلومینیوم )الیت( بصورت محلول پاشی اندامهای هوایی جهت تحریک مقاومت درختان و کنترل بیماریها،بعد از تشکیل کامل میوه ها استفاده شود و همچنین در درختان دارای علائم پژمردگی، الیت بصورت خاک کاربرد نیز همراه آب آبیاری استفاده شود.
۴- از کودهای مایع حاوی عناصر کلسیم و پتاسیم جهت استحکام بافتها و همچنین افزایش مقاومت درختان بصورت محلوپاشی استفاده شود.
۵- باتوجه به اینکه عامل این بیماری می تواند در خاک مستقر بوده و از طریق آبیاری نیز به درختان سالم نیز منتقل شود بنابراین جهت کاهش شدت بیماری از سم رورال تی اس همراه آبیاری در دو مرحله به فواصل دو هفته ای استفاده شود.
۶- محل های آلوده و صمغ زده در طوقه، تنه و شاخه های اصلی پس از پاکسازی سطحی، با استفاده از ترکیبات مسی دوغاب شده پانسمان سطحی گردیده و با چسب پیوندی پوشانده شود.
۷- در پاییز بعد از ریزش ۸۰ درصد برگها و قبل از شروع یخبندان، در صورت نیاز شاخه ها و سرشاخه های آلوده هرس شده و محل های آلوده در طوقه، تنه و شاخه های اصلی پس از پاکسازی سطحی، با استفاده از ترکیبات مسی دوغاب شده پانسمان سطحی گردیده و با چسب پیوندی پوشانده شود سپس با سموم مسی از قبیل بردوفیکس، نوردوکس و یا میشوکاپ سمپاشی اندامهای هوایی تمامی درختان گیلاس، هلو و ... صورت گیرد.
۸- در اسفندماه قبل از باز شدن جوانه ها و بعد از هرس عمومی درختان، در صورت نیاز شاخه ها و سرشاخه های آلوده هرس شده و محل های آلوده در طوقه، تنه و شاخه های اصلی پس از پاکسازی سطحی، با استفاده از ترکیبات مسی دوغاب شده پانسمان سطحی گردیده و با چسب پیوندی پوشانده شود سپس سمپاشی زمستانه درختان با سموم مسی از قبیل بردوفیکس به نسبت ۱۰در هزار انجام گردد.
۹- در اوایل بهار در خلال دوره گلدهی )بعد از بازشدن ۸۰ درصد گلها( و همچنین بعد از ریزش ۸۰ درصد گلبرگها سمپاشی بایکی از سموم قارچکش تیوفنات متیل، کاربندازیم، کپتان و رورال تی اس با دوز توصیه شده به منظور کنترل بیماریهای مومیایی و غربالی در تمامی درختان هسته دار انجام شود.
گالری تصاویر بازدید از باغ ...
درخواست بازدید حضوری
باغداران و کشاورزان محترم ، در صورت تمایل به بازدید حضوری به صورت اختصاصی، لطفا فرم زیر را پر کرده و برای ما ارسال نمایید.