بازدید

گزارش بازدید از باغ گردو در روستای کهریز

گزارش بازدید از باغ

در تاریخ ۲۲/ ۰۲/ ۱۴۰۱ با تماس مشتری عزیز مبنی بر درخواست بازدید حضوری تیم کارشناسان مهندس آجودانی در محل باغ ایشان حاضر شدند و از باغ ایشان واقع در روستای کهریز بازدید انجام شد .

 

گزارش بازدید از باغ گردو :

با توجه به توصیه های انجام شده در سال قبل و اجرای آنها توسط باغدار محترم خوشبختانه روند بهبودی در بسیاری از درختان باغ ازجمله درختان گیلاس آلوده به بیماری پژمردگی و خشکیدگی شاخه کاملاً مشهود بود ولی با این وجود هنوز در برخی از درختان گیلاس علائم خفیفی از بیماری مذکور و همچنین سایر بیماریها از جمله شانکر در قسمت های تنه و شاخه های اصلی مشاهده گردید. علاوه بر این در سایر درختان هسته دار از جمله درختان هلو نیز علائم بیماری شانکر و خشکیدگی شاخه ها مشاهده شد.

راه حل و روش های پیشنهادی :

به منظور کنترل بیماری پژمردگی و خشکیدگی درختان گیلاس و همچنین سایر بیماریهای درختان هسته دار از جمله بیماریهای شانکر و پوسیدگی ریشه و طوقه و بیماری پوسیدگی قهوه ای (مومیایی)  که سبب خسارت به درختان هسته دار در مرحله گلدهی میشود، انجام موارد زیر توصیه می گردد.

الف-  اقدامات بهاره:

۱-در اسفندماه قبل از باز شدن جوانه ها و بعد از هرس عمومی درختان، در صورت نیاز شاخه ها و سرشاخه های آلوده هرس شده و محلهای آلوده در طوقه، تنه و شاخههای اصلی پس از پاکسازی سطحی، با استفاده از ترکیبات مسی دوغاب شده پانسمان سطحی گردیده و با چسب پیوندی پوشانده شود. سپس سمپاشی زمستانه درختان با استفاده از سموم مسی مانند بردوفیکس به نسبت ۱۰ در هزار باضافه روغن ولک به نسبت ۲۵ - ۲۰ در هزار انجام شود.

۲- در اوایل بهار در خلال دوره گلدهی(بعد از بازشدن ۵۰ تا ۶۰ درصد گله)  و همچنین بعد از ریزش ۸۰ درصد گلبرگها سمپاشی با قارچکش و باکتریکش میشوکاپ به نسبت ۲ تا ۵/۲ در هزار انجام شود.

۳-  بعد از ریزش ۸۰ درصد گلبرگها محلولپاشی با ترکیب اسید آمینه و همچنین کود کلسیم بر روی اندام های هوایی انجام شود.

۴- هنگام آبیاری بین طوقه درختان و آب هیچ تماسی برقرار نباشد و محل پیوند خارج از خاک قرار گیرد و همچنین در هنگام آبیاری، یکبار از ترکیب هیومیک اسید همراه با آب آبیاری استفاده شود.

۵-  بعد از تشکیل کامل میوه ها از ترکیب فوس اتیل آلومینیوم (الیت) بصورت محلولپاشی اندامهای هوایی جهت تحریک مقاومت درختان و کنترل بیماریها استفاده شود. همچنین در این مرحله از ترکیب یونیفرم بصورت محلول در آب آبیاری استفاده شود.

۶- در اواخر اردیبهشت ماه از قارچکش رورال تی اس بصورت محلولپاشی اندام های هوایی استفاده شود.

۷- بر اساس پیش آگاهی های اعلام شده توسط مدیریت حفظ نباتات استان، مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای با استفاده از حشره کشهای مناسب انجام شود.

۸- در اوایل خرداد ماه و دو هفته قبل از رسیدن میوه ها از کودهای مایع حاوی عناصر کلسیم و پتاسیم و سایر ریزمغذیها بصورت محلولپاشی اندامهای هوایی استفاده شود.

ب-  اقدامات پاییزه:

۱- در پاییز بعد از ریزش ۸۰ درصد برگها و قبل از شروع یخبندان، در صورت نیاز شاخه ها و سرشاخه های آلوده هرس شده و محل های آلوده در طوقه، تنه و شاخه های اصلی پس از پاکسازی سطحی، با استفاده از ترکیبات مسی دوغاب شده پانسمان سطحی گردیده و با چسب پیوندی پوشانده شود سپس با استفاده از سموم مسی مانند بردوفیکس به نسبت ۱۰ در هزار محلولپاشی اندامهای هوایی تمامی درختان گیلاس، هلو و ... انجام شود.

۲- به منظور تقویت درختان و بهبود بافت خاک از کود حیوانی پوسیده و مناسب به همراه کودهای گوگردی، پتاسه و فسفاته در سایه انداز درختان بصورت چالکود استفاده شود.

گالری تصاویر بازدید از باغ ...

بازدید حضوری

باغداران و کشاورزان محترم ، در صورت تمایل به بازدید حضوری به صورت اختصاصی، لطفا فرم زیر را پر کرده و برای ما ارسال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *